h1

Soldatenstellen kunnen weer samen slapen

april 1, 2008

“Love and War are the same thing, and strategesms and policy are as allowable in the one as in the other. ” ~ Miguel de Cervantes

Voorheen gingen na het eind van de werkdag in de hete Irakese woestijnen de mannen en vrouwen ieder naar hun eigen gescheiden barakken.  Niet zo verwonderlijk natuurlijk, maar voor de getrouwde stellen die samen op missie zijn in Irak was het een stuk minder leuk. Maar deze scheiding is nu aangepakt: geliefden mogen voortaan samen slapen in een kleine trailer met twee tegen elkaar aangeschoven bedden.

De redenen hiervoor lopen uiteen: sommigen zien het als een poging om huwelijken in stand te houden onder deze moeilijke omstandigheden, of om de moraal hoog te houden onder de soldaten. Skeptici menen echter dat het de Amerikaanse overheid vooral te doen zou zijn om het aantal inschrijvingen voor het leger omhoog te krijgen, aangezien mannen en vrouwen eerder zouden gaan als ze samen mogen blijven.

“It makes a lot of things easier,” aldus sergeant Marvin Frazier, 33, en onderhoudsmedewerker bij de luchtmacht: “It really adds a lot of stress, being separated. Now you can sit face-to-face and try to work out things and comfort each other.”   Hij en zijn vrouw, Keisha Frazier, zijn 1 van de 40 stellen die in een legerkamp net buiten Baghdad wonen.  En dit is slechts 1 van de 150 Amerikaanse kampen in Irak. Naar schatting zitten er zo’n 10.000 getrouwde stellen in het leger, maar hoeveel er op dit moment ook daadwerkelijk gestationeerd zijn in Irak is niet duidelijk.

Dat Irak de ommekeer betekende is niet verwonderlijk: het is de eerste oorlog sinds lange tijd waarbij soldaten voor een lange aaneengesloten periode in het buitenland moeten leven. Bij de Golfoorlogen was het vechten al voorbij voor er echt discussie op gang kon komen over de leefsituatie.

De soldaten zijn er in ieder geval erg blij mee, voor hen is het een grote winst. Het betekent echter niet dat de getrouwden nu alles kunnen doen wat ze willen. PDA’s (public displays of affection) zoals handen vasthouden of zoenen, zijn nog steeds verboden, net zoals voor ingetrouwde soldaten: alleen in de privacy van hun eigen trailers kunnen ze eindelijk even ‘echt’ getrouwd zijn. (SE)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: